Топ журналист на BBC: Григор може и да не стигне висините, които очаквахме, но...


Топ журналист на BBC: Григор може и да не стигне висините, които очаквахме, но...
Снимка: БГНЕС

2943 0

Тенис специалистът на BBC Дейвид Лоу се изказа изключително ласкаво за Григор Димитров и показа един страхотен пример, който показва сериозното му израстване в последната една година. Анализаторът припомни обрата, който българинът претърпя в Истанбул само преди година.

"Григор водеше с 5:1 и имаще три мачбола при 40:0, Гофен го проби и започнах да си мисля за Инсанбул, където водеше с пробив, имаше мачбол и изпусна мача, счупи ракетите си. Гофен Върна двата пробива, 5:4, а всички организаторите чакаха да излязат за награждаване, имаше голямо напрежение. Но Григор успя да пробие Гофен за мача, целуна корта, прегърна родителите си", сподели впечатленията си Лоу от победата на Димитров в столицата ни.

Британецът беше един от най-ревностните поддръжници на Димитров в началото на професионлната му кариера, но постепенно страстта му беше охладена от последвалите жестоки спадове в неговата игра. Сега Лоу е по-обран в коментарите си, но все пак вижда потенциала у Григор.

"Беше страхотно. Обичаме да го гледаме да играе, изглеждаше, че дава всичко от себе си. Може би няма да стигне висините, които мислехме, но поне сега играе така, както искаме", сподели той за "The Tennis Podcast". Неговата уважавана колежка Катерин Уитакър беше още по-възторжена в коментара си за Григор Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички