Тийм спаси два мачбола и отстрани Федерер на 1/4-финалите в Мадрид


Тийм спаси два мачбола и отстрани Федерер на 1/4-финалите в Мадрид
Снимка: Getty Images/Gulliver

977 0

Финалистът от последните две издания на Мастърса в Мадрид Доминик Тийм се класира за полуфиналите на надпреварата за трета поредна година. 25-годишният австриец постигна обрат срещу Роджър Федерер - 3-6, 7-6(11), 6-4, в дълъг двубой на корт „Маноло Сантана", завършил за 2 часа и 10 минути. Тийм печели за втори път след обрат над швейцареца през тази година, след като го срази във финала на Мастърса в Индиън Уелс през март. Той остава с положителен баланс срещу Маестрото - 4:2 успеха. Федерер пък не успя да ознаменува с попадане сред най-добрите четирима завръщането си в испанската столица за първи път от 2015 г.

В първата част Федерер беше по-добрият тенисист и се нуждаеше само от един пробив, за да поведе. Той записа и много висок процент на вкаран първи сервис (84%) срещу само 56% от страна на Тийм. Поставеният под №5 австриец обаче подобри играта си значително във втория сет и постави Федерер под напрежение. Швейцарецът успя да отрази пет точки за пробив, преди да се стигне до оспорван тайбрек. В него той пропусна два мачбола, а Тийм успя да го затвори с 13-11 при шестия си опит.

С психологическото предимство на своя страна Тийм дръпна с ранен пробив в решителната трета част, но в средата на сета Федерер изравни. Решаващ се оказа деветия гейм от мача, в който по-младият тенисист отново проби, а след това взе подаването си и приключи мача. В спор за място на финала Тийм ще срещне №1 Новак Джокович, който продължи напред след отказ на Марин Чилич.

А кой ще е първият съперник на Григор Димитров на турнира в Рим - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички