Тежките последствия за Григор Димитров след загубата от Новак Джокович


Тежките последствия за Григор Димитров след загубата от Новак Джокович
Снимка: Getty Images/Gulliver

6826 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров допусна поражение от Новак Джокович в мача помежду им в третия кръг на тенис турнира в Синсинати. Поражението само по себе си не беше изненадващо, въпреки че българинът изпусна спечелен мач, след като водеше с 6:2, 3:1, но допусна поражение срещу сърбина, спечелил "Уимбълдън" наскоро. По-сериозният проблем за българина е друг - загубата на ключови точки в опита да остане високо в световната ранглиста.

Гледай на живо Григор Димитров и мачовете от турнирите ATP Masters 1000 и ATP 500 само по MAX Sport 1.

Димитров, който беше №3 в света в началото на сезона, ще се срине поне до 7-а позиция в световната ранглиста. Той губи 910 точки от Мастърса в Синсинати, след като спечели титлата през миналата година. Това го поставя в неприятна ситуация, а при победа на Новак Джокович и (например) титла на Давид Гофен, Димитров може да се озове на 9-о място. При всички положения, ако Ноле спечели срещу Раонич в следващия си мач, Гришо остава 8-и в подреждането.

Проблемите за Димитров идват след US Open. Там той няма да защитава много точки и, евентуално негово силно представяне там, ще му помогне да си върне загубените позиции. Но в същото време той има много точки да защитава в Пекин (полуфинал на ATP 500), Шанхай (четвъртфинал на Мастърс), Стокхолм (финал на ATP 250) и осминафинал в Париж (Мастърс).

Дори да защити тези точки, те няма да са му достатъчни, за да се добере до финалния турнир в Лондон в края на годината. Както е известно, през миналия сезон той спечели надпреварата в Лондон, което му донесе и 1500 точки за световната ранглиста. Ако от настоящия актив му бъдат извадени тези точки, Григор ще падне до 13-о място в мъжкия тенис.

В подреждането за финалния Мастърс в Лондон Димитров е 14-и с 1600 точки - 1405 по-малко от последния, влизащ в схемата на турнира към момента Доминик Тийм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички