Tennismagazin.de разкри за какво критикуват Григор и как ще затапи той мърморковците


Tennismagazin.de разкри за какво критикуват Григор и как ще затапи той мърморковците
Снимка: Getty Images/Gulliver

2565 0

Въпреки че България, а и светът на тениса е във възторг от начина, по който Григор Димитров завърши сезона - с титлата от Финалния Мастърс, има и други критици, освен радиожурналиста Петър Волгин, които намират за какво да критикуват третата ракета в света при мъжете.

Внимание на това обърна немското издание tennismagazin.de, което публикува материал за българина със заглавие "Готови за големия скок".

Специализираното издание за тенис посочва, че Димитров за първи път в Лондон е потвърдил големите очаквания от себе си, които са му налагани още от юноша. И предрича, че 2018 година може да бъде неговият сезон.

Въпреки това, tennismagazin.de разглежда и основните критики, които не са неоснователни. На първо място е фактът, че Димитров триумфира на Финалния Мастърс, без да е победил някой от големите в тениса сега. И, след като е избегнал Надал в групите, се очакваше да срещне на финала Федерер, но "вместо Голиат срещна Давид".

Отбелязва се и че през последните години никога не е било по-лесно да се спечели Финалният турнир в Лондон, отколкото на българина тази година. Но той не можел да бъде упрекнат, защото се е възползвал от шанса си по най-добрия начин.

"И след всички похвали за супергодината на Федерер и Надал, във всички химни, които се изпяха през 2017 г. за Зверев - Григор Димитров изигра силен сезон", пише немското издание. И посочва, че българинът е създал основата за голям скок през следващата година.

"Въпреки това, с Мъри, Джокович, Вавринка и всички оздравяли играчи на пътя му, големите титли за Димитров не са толкова лесни, колкото в Лондон", пише tennismagazin.de.

За финал Григор е цитиран да казва, че най-голямата му цел занапред е да спечели турнир от Голям Шлем. "Ако постигне тази цел следващата година, дори мърморковците и критиците ще замлъкнат", заключава изданието.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички