Отложиха двубоя на Григор Димитров срещу Делбонис за вторник


Отложиха двубоя на Григор Димитров срещу Делбонис за вторник
Снимка: Getty Images/Gulliver

8852 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров трябваше да започне тази вечер участието си в основната схема на турнира в Женева. Дъжд обаче промени програмата за деня и българинът ще се изправи срещу аржентинеца Федерико Делбонис във вторник.

Първоначално се очакваше двубоят да стартира в 19 часа, но заради лошото време тенис не се игра над един час. След това организаторите публикуваха и обновената програма, в която двубоят на българина фигурира.

Българинът мина през квалификациите в швейцарския град, за да натрупа повече игрова практика на клей. В пресявките бившият №3 в света победи Марк-Андреа Хюслер с 6:4, 6:3 и и Томас Фабиано със 7:5, 6:3.

Дотук Димитров има два мача срещу 28-годишния представител на Аржентина, като е с две победи. През 2015 г. българинът победи с 6:3, 6:0, 6:4 на "Уимбълдън", а година по-късно отново в три сета надви съперника си на Мастърса в Маями. При победа Димитров ще се изправи срещу четвъртия поставен в Женева Мартон Фучович.

А какви са целите на Григор за остатъка от сезона вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички