Ново разочарование! 84-ят в света изхвърли Григор Димитров от турнира в Женева


Ново разочарование! 84-ят в света изхвърли Григор Димитров от турнира в Женева
Снимка: Getty Images/Gulliver

14754 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров  отпадна в първия кръг на турнира от сериите АТР 250 в Женева. Сънародникът ни бе надигран с 6:1, 4:6, 2:6 от Федерико Делбонис, като преди това сънародникът ни игра два мача в квалификациите на турнира.

В първия сет Григор показа отличен тенис и не остави никакви шансове на съперника. Той поведе с 5:0 и скоро след това спечели сета след 6:1. 

Последва обаче гигантски спад в играта му, който започна от началния удар. Двойните грешки отново взеха превес, след като в първата част началният удар бе на висота - 86%. Делбонис стигна до пробив в средата на сет №2, но веднага след това той бе върнат. Все пак аржентинецът взе своето и с нов пробив в края изравни резултата.

Третият сет бе изключително слаб за първата ни ракета. Той започна с пробив за Гришо, който веднага бе върнат, а до края аржентинецът направи серия от четири поредни гейма, с което спечели и мача.

За статистиката Григор Димитров остави 9 аса срещу 5 на съперника. Българинът обаче "спечели" състезанието за двойни грешки - 5 срещу 2. Освен това хасковлията не успя да спаси нито една точка за пробив, докато Делбонис отрази три възможности на съперника.

Сега за Григор Димитров следва участие на втория за годината турнир от Големия шлем - Ролан Гарос. Там той има да защитава и точки от миналата година, когато стигна до третия кръг в надпреварата.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Първият гейм в мача започна спокойно за Григор Димитров и той бързо поведе с 40:0 след две грешки на съперника. Последваха две добри разигравания от Федерико Делбонис, с които той намали до 40:30, но след това изкара бекхенд в аут, с което първият гейм е на сметката на българина.

2:0 (пробив) - Със страхотен бекхенд ретур Григор си спечели две точки за пробив още в първия гейм на съперника. Първата възможност бе отразена от аржентинеца с ас, но последва грешка от ракетата му и това доведе до пробив.

3:0 - Нов отлично проведен гейм от хасковлията, който бе завършен с ас и увеличи аванса му в първата част.

4:0 (пробив) - Гришо спечели първото по-дълго разиграване в мача, при което използва къса топка, която съперникът му не успя да достигне. Последва нова грешка от Делбонис за 0:30, но въпреки това той успя да изравни. Форхенд в аут даде нова точка за пробив на българина, а след поредната грешка на Делбонис се стигна до втори пробив.

5:0 - Гейм №5 започна с трети ас на българина в мача,а уинът от форхенд и грешка на Делбонис доведоха бързо нещата до 40:0 и скоро геймът бе на сметката на сънародника ни.

5:1 - И в шестия гейм Димитров започна мощно, като поведе с 0:15 и 15:30, но в крайна сметка аржентинецът спечели първия си гейм в мача.

6:1 (СЕТ!) - Отличната игра на първи сервис (90%) си каза думата и за по-малко от 30 минути Григор Димитров спечели сет №1.

ВТОРИ СЕТ

0:1 - Вторият сет започна с предобразена игра на Делбонис. Той заби два аса в него и си помогна за спечелването му. 

1:1 - Отговорът на българина не закъсня и той с лекота спечели подаването си, за да изравни.

1:2 - Гришо отново успя да затрудни съперника си, като стигна до 30:30 при подаването на Делбонис. Аржентинецът обаче отигра чудесно следващите две топки, като не позволи на съперника да мисли за пробив в този етап на сета.

2:2 - Пореден лесен гейм за световния №47, с което той отново изравни резултата в сет №2.

2:3 - Делбонис трябваше здраво да се потруди в гейм №5, след като позволи да се стигне до 40:40. Все пак с помощта на началния си удар и премерено излизане на мрежата той взе две поредни точки, а с това и сервси гейма си.

2:4 (пробив) - Аржентинецът изненада Григор с ретур-ас в първото разиграване, след като българинът изпълни сервис със скорост от 225 км/ч. Последва нов мощен начален удар, който също бе превърнат в точка за посрещащия - 0:30. Последва точка за българина, но веднага след нея дойде двойна грешка и първи точки за пробив пред съперника. Още първата бе реализирана с минаващ удар по диагонала.

3:4 (пробив) - Гришо отговори на удара с удар и на свой ред стигна до две точки за пробив при 15:40. Първата възможност бе отразена, а при втората Димитров изкара форхенд в аут, за да се стигне до равенство. Все пак след дълга битка в седмия гейм Григор стигна до пробив.

4:4 - Гейм №8 предложи и най-красивото разиграване в мача в момента. Двамата бяха в близост до мрежата, където Димитров успя да отправи и удар с ракета между краката, което му донесе успех, а секунди по-късно той спечели и гейма и изравни - 4:4.

4:5 - Делбонис не допусна ново отпускане и този път спечели подаването си на 0.

4:6 (СЕТ!) - Гейм №10 донесе главоболия на Димитров. Делбонис поведе с 0:30 и въпреки че резултатът бе изравнен, аржентинецът пресече излизане на Григор, а след това и грешка от форхенд на българина донесоха сета за съперника му.

ТРЕТИ СЕТ

1:0 (пробив) - Третият сет започна по отличен начин за Димитров. Още в първия гейм той стигна до точка за пробив, която бе материализирана след форхенд в аут на Делбони.

1:1 (пробив) - Веднага след това обаче българинът отново демонстрира колебание и с двойна грешка при 30:30 подари точка за пробив на съперника. Последва и форхенд в аут по диагонала, който изравни резултата в срещата.

1:2 - Веднага след това Делбонис спечели лесен сервис гейм, за да излезе напред в резултата.

1:3 (пробив) - Най-лошото за Григор се случи в четвъртия гейм, в който той допусна нов пробив в сета.

1:4 - Серията на аржентинеца продължи без проблем и той записа четвърти пореден гейм, с което направи аванса си още по-убедителен.

2:4 - Григор прекъсна серията, като спечели гейм на 0, но и Делбонис не показа особен интерес към гейм №6.

2:5 - Делбонис показа спокойствие при свой начален удар и без проблем успя да спечели подаването си, като направи решителна крачка към спечелването на мача.

2:6 (МАЧ!) - Очаквано желанието за игра в Григор Димитров изчезна и той загуби мача, което е четвъра поредна загуба за него в основна схема на турнири от сериите АТР.

Преди мача

Българинът мина през квалификациите в швейцарския град, за да натрупа повече игрова практика на клей. В пресявките бившият №3 в света победи Марк-Андреа Хюслер с 6:4, 6:3 и и Томас Фабиано със 7:5, 6:3.

Дотук Димитров има два мача срещу 28-годишния представител на Аржентина, като е с две победи. През 2015 г. българинът победи с 6:3, 6:0, 6:4 на "Уимбълдън", а година по-късно отново в три сета надви съперника си на Мастърса в Маями. При победа Димитров ще се изправи срещу четвъртия поставен в Женева Мартон Фучович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички