Тенис гуру: Григор беше считан за бъдеща звезда, а сега...


Тенис гуру: Григор беше считан за бъдеща звезда, а сега...
Снимка: Getty Images/Gulliver

5474 0

Един от водещите тенис анализатори в САЩ - Питър Бодо направи свой очерк за началните седмици от новия сезон през 2017-а година. Според него през настоящата кампания Александър Зверев и Григор Димитров са демонстрирали, че им е "предопределено" да постигнат пробив сред най-добрите в света на тениса. Той ги поставя сред претендентите за оставащите титли от Големия шлем.

"Ситуацията при Григор Димитров е малко по-усложнена(спрямо германеца). Подобно на Зверев и той някога бе определян за бъдеща звезда. Провъзгласиха го за "Бейби Фед" още докато бе юноша. 25-годишният Димитров сякаш узря по-бавно и се забави с пълното си посвещаване на играта. Но сега направи силно начало на годината, подкрепено с качествено представяне при титлата в Бризбейн и изключителни изяви при серията му на Australian Open," отчита Бодо, който е водещ редактор в Tennis Magazine.

Той определя като истински спектакъл мачът между Рафаел Надал и Григор в полуфиналите на Откритото първенство на Австралия. Американският автор не пропуска да отчете и популярността на родния талант по цял свят, която се дължи в не малка степен, и на личния му живот.

"Димитров е по-голяма звезда, отколкото резултатите му свидетелстват, частично заради неговата харизма и личните му връзки през годините. За разлика от много топ играчи Димитров не си взе почивка след първия турнир от Големия шлем за годината. Той се отправи към дома, за да играе в София, независимо че бе спечелил в Бризбейн и игра почти до финала на втората седмица в Мелбърн.

"Не винаги е лесно да се справиш с напрежението у дома. Той можеше да потърси лесното оправдание с умората, което се прокрадна след трудния първи мач с Йежи Янович. Но Димитров продължи напред и във финала се наложи над №2 в схемата Давид Гофен," анализира още Бодо, който цитира и думите на българския тенисист, който също смята, че се намира в най-добрата форма в кариерата си.

Относно Зверев Бодо също смята, че ключово как той ще се справи с напрежението заради високите очаквания. Той хвали германеца за представянето му и спечелването на АТР 250 турнира в Монпелие, което му е помогнало да се изкачи до №18 в световната ранглиста.

Източник: Tennis.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички