Страхотно! Федерер покани Гришо за "Laver Cup"


Страхотно! Федерер покани Гришо за "Laver Cup"
Снимка: Getty Images/Guliver

1894 0

За първи път през миналата година феновете на тениса се насладиха на първото издание на "Laver Cup". Турнир, който се играе на твърди кортове и на закрито, бе представен на феновете в Прага, като тогава те за първи път се насладиха на мач на двойки, в който взеха участие двама от най-великите в тениса - Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Днес стана ясно, че през тази година ще можем да се насладим на участието и на най-добрия българин в този турнир. Григор Димитров е получил покана от мениджърската компания на Федерер "TEAM8", която с други партньори организира състезанието. През 2018 година мачовете ще са между 21 и 23 септември, а домакин е Чикаго.

При дебютното издание на турнира стана ясно, че всяка година мачовете ще се играят в различни държави и голям брой от участниците в отборите ще се сменят. Отборите са два - "Европа" и "Останалия свят". За момента в тима на Федерер са обявени още Григор Димитров, Давид Гофен, Александър Зверев, Новак Джокович. Голямата липса е тази на Надал, който планира да играе за родината си Испания за "Купа Дейвис", но може по-късно да се присъедини към надпреварата. В отбор "Свят" за момента обявените играчи са Хуан Мартин дел Потро, Кевин Андерсън, Джон Иснър, Диего Шварцман и Ник Кирьос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички