"Спорт Експрес", след като разкри демона на Гришо: Уникален, красив, талантлив


"Спорт Експрес", след като разкри демона на Гришо: Уникален, красив, талантлив
Снимка: Getty Images/Guliver

7033 0

Куп ласкави думи изсипа руското спортно издание "Спорт Експрес" по адрес на Григор Димитров. Преди полуфиналния мач между българина и първата ракета на Русия - Даниил Медведев, на US Open порталът излезе с интересна статия за двубоя. "Спорт Експрес" припомня, че и за двамата тенисисти това е шанс да променят живота си изцяло. И че двамата никога не са играли финал в турнир от Големия Шлем. "Българин там никога не е бил, а последният руснак, направил това, е Марат Сафин - през 2005-а на Аустрелиън Оупън", пише изданието.

Сайтът пише още, че тенисистите в Тура, колкото и да са сходни по качества, не си приличат. "При по-внимателна проверка се оказва, че има хиляди нюанси в играта им и двама еднакви играча не съществуват. С едно изключение. Григор Димитров и Роджър Федерер са сходни по стил като братя близнаци. Всеки специалист ще каже, че са еднакви до безумие. Не, разбира се, техниката им е малко по-различна и Григор е далеч от чистотата на изпълнението на десния удар на Роджър. Но това са двмата най-сходни тенисисти в Тура", анализира авторът.

"От гледна точка на техниката, на корта равните на Димитров не са много. Той може да изпълнява абсолютно всеки удар, неговият талант е уникален, красотата и елегантността на играта му, заедно с външната му привлекателност, го правят един от най-популярните играчи в света. За такива данни той е постигнал катастрофално малко. Да, спечели Финалния Мастърс, Мастърса в Синсинати и игра полуфинал на Уимбълдън 2014 и Аустрелиън Оупън през 2017 г. и стана трети в ранглистата. Но Димитров би могъл и все още може много повече. Той е само на 28, Стан Вавринка на тази възраст още не бе спечелил Шлем", продължава "Спорт Експрес".

"Всички проблеми на Димитров са в главата му. Играта му е силно зависима от настроението му. Ако загуби един или два мача, които трябва да спечели, той може да се окаже в страшна яма. Именно това му се случи през 2019 година. Имаше няколко разочароващи поражения, след които се разпадна толкова, че падаше от всеки наред. Даже когато мачът изглеждаше невъзможно да бъде загубен, Григор намираше начин да го направи".

Изданието посочва, че победата над Федерер може да подейства положително на Димитров. "Той може с основание да си каже: Ако победих Федерер, няма ли да победя и Медведев? Победата над Роджър определено му даде луд заряд на увереност и с Даниил той може да бъде смел. А в такова състояние той демонстрира вълшебен тенис", завършва руското издание. А защо срещу Медведев може да му е по-трудно, отколкото срещу идола му вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички