Сок - Димитров напомни за едно от най-епичните съперничества в тениса (ВИДЕО)


Сок - Димитров напомни за едно от най-епичните съперничества в тениса (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1090 0

Джак Сок стигна до пълен обрат срещу Григор Димитров, след като спаси 4 мач-бола и навакса сет пасив срещу българина, който е сред най-добрите тенисисти през настоящия сезон. Победата на американеца впечатли всички анализатори, но в същото време напомни за едно от най-великите съперничества на 21-и век - Анди Родик срещу Роджър Федерер.

Както е известно, в най-добрите си години американецът беше най-трудният съперник за Маестрото. Родик залагаше на убийствен първи сервис и фантастичен и много, много тежък форхенд, който Сок демонстрира срещу Димитров, макар и не в пълното съвършенство, в което го владееше Анди.

В същото време Димитров много напомня на Роджър - изключително разнообразен арсенал от удари, пъргаво придвижване по корта и единственото, което в момента дели Григор от доминацията на Роджър, е липсата на по-голям процент печелиши удари.

Но едно е безспорно - битката между Сок и Димитров наистина напомни за най-доброто, което сме виждали между Родик и Федерер. Ако не вярвате - убедете се сами:

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички