"София Оупън" пак е без звезда - Анди Мъри отказа участие


"София Оупън" пак е без звезда - Анди Мъри отказа участие
Снимка: БГНЕС

1335 0

Бившият номер 1 в света Анди Мъри е отказал да участва на турнира в София, който ще се проведе през февруари 2019 година. Това разкри пред "Спортал" мениджърът на играча Мат Джентри. Той призна, че шотландецът е получил покана от организаторите на турнира, но с щаба му са преценили, че участие на турнира в България не е удачно за графика на тенисиста.

"Анди Мъри няма да участва в следващото издание на турнира в София, но не се знае в бъдеще. Познаваме добре организаторите на турнира. Водихме разговори и ще говорим с тях отново на някакъв бъдещ етап", заяви Джентри.

Отказът на популярния тенисист не е изненада, предвид факта, че турнирът в българската столица е от ранга АТР 250. Това ниво не е атрактивно за най-добрите тенисисти в света. Основната причина за разминаването с Мъри обаче е това, че надпреварата започва веднага след края на Аустрелиън Оупън, а повечето тенисисти след това си взимат почивка.

Организаторите на "София Оупън" имат голямо желание да доведат поне една голяма звезда в София. Миналото издание те успяха в последния момент да осигурят присъствието на швейцареца Стан Вавринка. Той е вариант и за следващата година. Голямата звезда на България в тениса - Григор Димитров, изглежда и този път ще пропусне съревнованието.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички