Sky Sports: Доминацията на Федерер и Надал е под заплаха


Sky Sports: Доминацията на Федерер и Надал е под заплаха
Снимка: Getty Images/Guliver

1840 0

Роджър Федерер и Рафаел Надал са двамата тенисисти, които обраха титлите от Големия шлем до момента. С отказването на Новак Джокович, който няма да играе до края на календарната година, двамата отново са фаворити за последната титла - тази от US Open. Плътно зад тях обаче е нареден не кой да е, а Григор Димитров.

Българинът спечели последния Мастърс турнир, който се проведе преди старта на Откритото първенство на САЩ, а авторитетната английска медия "Sky Sports" го постави под №1 сред тези, които могат да поднесат изненадата на турнира, слагайки край на хегемонията на швейцареца и испанеца.

"Българинът ще пътува до Ню Йорк пълен с увереност, знаейки че започва все по-често да реализира безспорния си талант. 26-годишният тенисист смачка Ник Кирьос с 6:3, 7:5 във финала в Синсинати, печелейки 3-ата си титла за сезона. По-важното обаче беше, че той за пръв път в кариерата си печели турнир от сериите ATP 1000.

Няма съмнение, че кариерата на настоящия №9 върви нагоре, след като взе за треньор Дани Валверду - бивш наставник на Анди Мъри. "Отивам в Ню Йорк, изпълнен с позитивизъм, но важното е да съм здраво стъпил на земята", пише Sky Sports в анализа си за предстоящия турнир.

Другата голяма заплаха за двамата големи в тениса е младокът Александър Зверев, който навлиза в отлична форма. Именно той спечели Мастърса в Монреал, надделявайки над Роджър Федерер във финалната среща. Разбира се, Анди Мъри също е сред претендентите за титлата, но шотландецът се завръща от контузия и не се знае в какво състояние е.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички