Ще се върне ли Григор Димитров, за да защитава титлата си?


Ще се върне ли Григор Димитров, за да защитава титлата си?
Снимка: БГНЕС

2498 0

Григор Димитров зарадва цяла България, след като спечели втората си титла за годината, и то в столичната зала "Арена Армеец". Той стигна до 7:5, 6:4 над поставения под №2 в схемата Давид Гофен и се изкачи до №12 в световната ранглиста.

Големият въпрос само ден след края на надпреварата е дали най-добрият български тенисист ще се върне в София и догодина, за да зарадва отново милионите си фенове у нас?

Sportlive.bg попита директора на турнира Пол Макнами дали Димитров ще играе в третото издание на Sofia Open, но към момента нито той, нито организаторите могат да са категорични в участието му и догодина.

Добрата новина е, че към Григор имаше много сериозен интерес, което даде отражение и на самия турнир. През 2016 година посещаемостта беше чувствително по-ниска, като едва 4 хиляди души гледаха финала между Виктор Троицки и Роберто Баутиста Агут. Sofia Open реализира сериозни приходи през този сезон, което със сигурност ще накара организаторите да направят всичко по силите си Димитров отново да дойде.

Една от причините да сме по-спокойни за присъствието му през 2018 година също така е, че той е шампион и традицията повелява всеки победител да защитава титлата си. Освен това договорът на София с ATP веригата е за 3 години и е необходим сериозен интерес, за да бъде удължен контрактът на българската столица за домакин на турнири от този ранг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички