Шестима тенисисти от топ 30 обещани за София Оупън


Шестима тенисисти от топ 30 обещани за София Оупън
Снимка: БГНЕС

1537 0

Новият директор на Sofia Open 2019 Горан Джокович обяви шестима тенисисти от топ 30 за сигурни в основната схема на турнира догодина, предаде БГНЕС. На пресконференция в столичния хотел "Интерконтинентал" Джокович изнесе имената на Карен Хачанов (№11), Стефанос Циципас (№15), Николос Басилашвили (№21), Роберто Баутиста-Агут (№24), Фернандо Вердаско (№28) и Гаел Монфис (№29). За втора поредна година участие ще вземе и трикратният носител на титли от Големия шлем Стан Вавринка.

Sofia Open 2019 ще се проведе от 3 до 10 февруари в "Арена Армеец", а наградният фонд ще бъде рекордните 524 хил. евро.

"Убеден съм, че четвъртото издание на Sofia Open ще бъде на много високо ниво, защото България вече се утвърди като марка в организирането на спортни събития от най-висок ранг, заяви спортният министър Красен Кралев. - Това се очертава като най-силното издание на турнира", отчете Кралев.

"Всички тези играчи гарантират високо ниво на тенис и съм сигурен, че публиката ще оцени това. Надявам се да дойдат много хора от Балканите и Европа, за да се насладят на този прекрасен турнир", допълни чичото на номер едно в света Новак Джокович - Горан Джокович.

За съжаление на българската публика, първата ни ракета Григор Димитров най-вероятно няма да участва и през 2019 г. За него обаче ще се пази "уайлд кард" за основната схема до последно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички