Шанс за Гришо! Федерер няма спечелен финал, когато е отстранил Сепи по пътя


Шанс за Гришо! Федерер няма спечелен финал, когато е отстранил Сепи по пътя
Снимка: Getty Images/Guliver

2890 0

Пред Григор Димитров се отваря сериозна възможност да спечели титлата в Ротердам. Българинът показва невероятна игра и, въпреки че пряката статистика срещу Роджър Федерер не е на негова страна, то в ущърб на Маестрото се оказа статистиката му в турнирите, след като е отстранил един определен играч - Андреа Сепи.

НА ЖИВО: ГРИГОР ДИМТИРОВ - РОДЖЪР ФЕДЕРЕР

Справка на Sportlive.bg показа, че Федерер няма нито една спечелена титла, след като е отстранил италианеца в някой от по-ранните кръгове. Единственият случай, в който швейцарецът печели трофей, е, когато печели във финала в Хале през 2015 година, но тогава негов съперник е именно Сепи.

Във всеки случай, в който Федерер е отстранил световния №81 в по-ранните кръгове, Роджър никога не е печелил финал. Това са 13 турнира, в които световният №1 има 6 загуби в решаващата среща за трофея.

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ЗРЕЛИЩЕТО ГРИГОР ДИМИТРОВ - РОДЖЪР ФЕДЕРЕР

Всичко започва през 2007 година в Монте Карло, когато Федерер бие Сепи, но губи на финала от Рафаел Надал. Историята се повтаря по идентичен начин в Хамбург през 2008 година, както и на Откритото първенство на Австралия през 2009 година.

В Базел 2009 и Шанхай 2010 той пада във финалите съответно от Новак Джокович и Анди Мъри, а през 2015 година губи отново от сърбина в Индиан Уелс.

Турнирите, в които Федерер бие Сепи, но дори не стига финал, са Доха 2009, Монте Карло 2009, Доха 2012, Рим 2012, Шанхай 2013 и Париж 2016.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички