Сезонът на клей сложи край на ужасяващите серии на Григор Димитров


Сезонът на клей сложи край на ужасяващите серии на Григор Димитров

2183 0

След победата си над Стан Вавринка днес Григор Димитров вече може да диша по-спокойно, след като сложи край на двете си най-слаби серии, откакто проби в топ 30 при мъжете.

С днешната си победа, Гришо сложи край на 10-месечната черна поредица от загуби от тенисисти от топ 10. Швейцарският тенисист в момента е номер 9 в ранглистата, освен това е и победител в Монте Карло през миналата година. Въпреки това Димитров го прегази с великолепна игра.

Последната победа на хасковлията над представител от топ 10 беше през юни, когато пред погледа на кралското семейство удари с 3:0 сета Анди Мъри в четвъртфиналите на "Уимбълдън".

Снощи пък Григор Димитров победи с 6:3, 6:4 италианеца Фабио Фонини, с което спря серията си от 8 месеца без успех над играч от топ 30. Последната такава беше над Кевин Андерсън през август миналата година.

В същото време българинът вече е с 2 победи над Вавринка от 4 мача. Освен това Димитров се класира за втория си четвъртфинал през тази година. Първият беше по време на откриващия за сезона турнир в Бризбън, където отпадна на полуфиналите след загуба от Роджър Федерер.

Интересното е, че световният номер 11 отново може да се изправи срещу швейцарския си идол, ако ФедЕкспрес се справи със съпротивата на Гаел Монфис по-късно днес.

Още тенис новини четете в Sportline.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички