Сериозна заплаха за Григор, може да изпадне от топ 5


Сериозна заплаха за Григор, може да изпадне от топ 5
Снимка: Getty Images/Gulliver

3195 0

Отпадането на Григор Димитров от Фернандо Вердаско на откритото първенство на Франция е сериозна заплаха за мястото в ранглистата на българина. Григор остана на 4870 точки за следващата ранглиста. Лошото е, че всички зад него могат да го минат в зависимост от това до кой кръг стигнат.

Над точките на българина е максимумът на Марин Чилич (Хърватия), Хуан Мартин дел Потро (Аржентина), Кевин Андерсон (Южна Африка), Давид Гофен (Белгия) и Джон Иснър (САЩ). Това означава, че след края на първенството Григор може да изпадне и от първата петица на света.

Във временната ранглиста все още води Роджър Федерер, но това ще се промени с напредването на Рафаел Надал в турнира, в който швейцарецът не играе. Все пак Надал е носител на титлата и всичко друго ще доведе до отнемането на точки.

„Обичам Париж, но вече ми омръзна да отпадам след първата седмица. Трябва да променя нещо, но не знам какво. Всичко, което направих на корта, изглеждаше правилно. Наистина изнервих се след загубата в първия сет, но това не е оправдание. Сега единствено искам да си взема почивка от тениса. Не знам дали за ден или пък за пет, но не искам да виждам ракета около мен", заяви Григор, след като за пореден път не успя да се класира на повече от 1/16-финал във френската столица. След почивката българинът започва да тренира за сезона на трева и най-важния турнир от всички - „Уимбълдън", където Григор играе с доста сериозен успех, пише "24 часа".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички