Серина Уилямс с безпроблемна победа на старта в Австралия


Серина Уилямс с безпроблемна победа на старта в Австралия
Снимка: Getty Images/Gulliver

972 0

6-кратната шампионка Серина Уилямс имаше нужда само от час и 19 минути, за да победи Белинда Бенчич с 6-4, 6-3 в мач от първия кръг на Australian Open.

Американката нямаше късмет в жребия, който ѝ отреди да се изправи срещу бившата номер 7 в света още на старта, но тя отговори на предизвикателството и стигна до комфортен успех. Втората поставена в схемата беше агресивна през целия двубой, като завърши срещата с 30 уинъра и 30 непредизвикани грешки. Уилямс реализира и 8 аса, а бе и ефективна при излизанията на мрежата – 7/8.

Носителката на 22 титли на сингъл от Големия шлем се появи с тениска с надпис „Равенство“ на пресконференцията след двубоя. „Днес е денят на Мартин Лутър Кинг, важно е да разпространим посланието за равенство. Това е нещо, за което той говори много – равенство и права за всички. Това е важно за всички, трябва винаги да вървим напред в тази посока“, сподели Уилямс, която в следващия кръг ще срещне друга тенисистка, която е била в топ 10 – чехкинята Луцие Шафаржова, която спаси 9 мачбола, преди да победи Янина Викмайер, пише БГНЕС.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички