Само победа срещу Краля на клея задържа Григор в световния топ 40


Само победа срещу Краля на клея задържа Григор в световния топ 40
Снимка: Guliver/Getty Images

1220 0

Победа, колкото и невъзможна да изглежда тя. Това е единствената опция пред Григор Димитров в днешния мач с Рафаел Надал, за да може българинът да остане в Топ 40 на световната ранглиста, изчисли "Тема Спорт".

Родната звезда нямаше късмет на жребия, който му отреди да срещне Краля на клея още в третия кръг в Монте Карло. Това прави изключително тежка задачата пред него. А именно да защити полуфинала си от миналата година. Предвид слабите резултати на Димитров от началото на сезона обаче това се оказва и единственият вариант той да остане в Топ 40 на света и след турнира в Княжеството.

С класирането си за третия кръг българинът спечели 90 точки за класацията на АТР. Той обаче има да защитава още 270 и ако загуби днес от испанеца, това няма как да се случи. Подобен развой ще означава актив от 1030 пункта за Григор в понеделник, което му отрежда и 42-ра позиция в бъдещата ранглиста.

Справката показва, че ако все пак Григор поднесе изненадата, той ще натрупа 1120 точки, което ще му донесе и 35-о място. Звездата ни в мъжкия тенис не е излизал от Топ 40 от над 6 години. За последно той бе 41-ви в ранглистата на АТР на 11 февруари 2013 г. Вижте в какъв изненадващ турнир ще участва Димитров в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички