С леки колебания Григор Димитров записа бърза първа победа след US Open


С леки колебания Григор Димитров записа бърза първа победа след US Open
Снимка: Getty Images/Guliver

6289 0

Григор Димитров започна участието си на силния турнир в Пекин от сериите ATP500 с победа. Българинът се разправи в два сета с Тенис Сандгрен след 7:5, 6:3, въпреки че научи името на съперника си броени минути преди началото на мача. 

Гледай на живо Григор Димитров и мачовете от турнирите ATP Masters 1000 и ATP 500 само по MAX Sport 1.

Световният №8 имаше планиран мач с Райън Харисън, но американецът се отказа малко повече от половин час преди старта на мача. Така на негово място влезе Сандгрен, но за Димитров това не се оказа проблем.

Българинът поведе с 5:2 в първия сет, но допусна отпускане и пълно изравняване от страна на съперника - 5:5. Веднага обаче Григор повиши нивото на тениса си и с пробив взе частта.

Във втория сет Димитров взе ранен аванс от 1 пробив и този път не позволи усложняване на ситуацията - 6:3 и победа за Димитров за около 80 минути игра в китайската столица.

През миналия сезон хасковлията игра полуфинал в турнира, като е задължен да се представи на ниво, ако не иска да загуби нови позиции в световната ранглиста.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Срещата започна отлично за Григор Димитров, който без проблеми спечели откриващия гейм в мача.

1:1 - Подобно на Димитров, Тенис Сандгрен също спечели първия си сервис гейм без затруднения.

2:1 - Безпроблемното печелене на подавания продължи, като играта на българина бе спокойна и разнообразна, с излизания на мрежата и удари от дъното на корта, които му донесоха успех и във втория му сервис гейм.

2:2 - В четвъртия гейм Сандгрен поведе с 30:0, но допусна да бъде изравнен след две непредизвикани грешки. Американецът все пак намери решение и се измъкна от деликатната ситуация.

3:2 - Първата точка в гейма бе за 59-я в света Сандгрен, но последваха четири бързи точки за Гришо, които му донесоха успеха в гейма.

4:2 (пробив) - При 15:15 се стигна до продължително разиграване с мощни удари от дъното на корта, което бе спечелено от американеца. Той направи и ас за 40:15, но след две нови дълги точки, резултатът бе изравнен. Сандгрен избърза с излизането си на мрежата при 40:40 и Григор стигна до първа точка за пробив. При поредното продължително разиграване Димитров "разходи" добре съперника по основната линия и в правилния момент "натисна спусъка" по диагонала с форхенд, което му спечели първи пробив в мача.

5:2 - Пореден бърз сервис гейм за българина, който му гарантира удобен аванс в края на първия сет.

5:3 - Григор не показа никакъв интерес към осмия гейм в сета, който Сандгрен спечели на 0.

5:4 (пробив) - Изненадващо се стигна до пробив на сметката на американеца. Гришо игра безобразно в тази част и допусна и двойна грешка, която допълнително затрудни задачата му.

5:5 - Последва нов гейм на 0 на сметката на Сандгрен, с което той върна напълно интригата в сета.

6:5  - 11-ят гейм започна с красиво разиграване, при което двамата се озоваха в близост до мрежата, но в крайна сметка, с красив прехвърлящ удар, 8-ят в световната ранглиста спечели точката. До края на гейма той нямаше проблем и спечели първи гейм на 0 на сметката си.

7:5  (пробив) - В 12-я гейм на сета Сандгрен спаси три сетбола, но при четвъртата възможност пред Димитров, американецът изкара в аут удара си и предаде сета.

ВТОРИ СЕТ

1:0 - Втората част започна подобно на първата - с лесен гейм за българина.

2:0 (пробив) - Във втория гейм Сандгрен поведе с 40:15, но Димитров спечели следващите четири поредни точки, с които направи първия пробив в сета.

3:0 - При ситуация 0:30 Сандгрен получи страхотен шанс да поведе с 0:40, след като Димитров едва успя да прехвърли топката след отлична къса на съперника. Той обаче не сполучи при наглед лесното воле, а Димитров след това и изравни - 30:30. Световният №8 обаче допусна двойна грешка и трябваше да се защитава от бързо връщане на пробива. Три перфектни изпълнения от сервис, последвани от два удара по обратния диагонал и контра-пие обаче дадоха гейма на Гришо.

3:1 - Сандгрен открива сметката си в сета с гейм на 15.

4:1 - Димитров загуби първата точка в своето подаване, заради която остана и само с една възможност да поиска "ястребово око". Последва уверена серия от 4 безответни точки за българина и нов гейм в неговата сметка.

4:2 - Димитров реализира 2 точки и стигна до 30:30, но осланяйки се на началния си удар Сандгрен се предпази от пробив.

5:2 - Лесен сервис гейм за Димитров, който печели на 15.

5:3 - Сандгрен остава в сета, след като допусна две непредизвикани грешки и изравняване до 40:40, но Димитров не се възползва от шанса и с припряни атаки допусна две непредизвикани грешки.

6:3 - Гейм на 0 за Димитров и победа в първия официален мач след US OPEN.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двубоят на българина в втори по програма на централния корт и ще започне след 09:30 часа българско време. Досега Димитров и Сандгрен не са се срещали. С Харисън нашето момче има общо пет сблъсъка в тура, а българинът води с 4:1 победи. За последно топ тенисистът ни игра с Харисън на Мастърс турнира в Шанхай през 2017 година и победи трудно с 2:1 сета, а по-рано същия сезон победи и в Куинс. Единственият успех на Харисън е от Акапулко през 2015 година.

Програмата във вторник започва със срещата Слоун Стивънс – Сайсай Джън от 07:30 ч. След мача на Григор пък ще гледаме Хуан Марин дел Потро – Алберт Рамос Виньолас. Гледай на живо Григор Димитров срещу Тенис Сандгрен само по MAX SPORT 1. Тези от вас, които не могат да гледат мача по телевизията или на онлайн платформата на "A1", може да го следите НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички