Руски треньор: Мислех, че Федерер ще разкъса Димитров на парчета


Руски треньор: Мислех, че Федерер ще разкъса Димитров на парчета
Снимка: Getty Images/Guliver

6592 0

Руският треньор Андрей Чесноков, който е бивш номер 9 в света при мъжете, призна, че е бил много изненадан от победата на Григор Димитров над легендата Роджър Федерер. Бившият полуфиналист на Ролан Гарос (1989 г.) заяви, че е очаквал швейцарецът да "разкъса първата ни ракета на парчета".

"Поражението на Федерер не може да бъде обяснено. След като доминираше над Гофен, мислех, че Роджър ще разкъса Димитров на парчета. Освен това, той беше спечелил всичките седем предишни мача между двамата. Вярно е, че Григор игра страхотно, но швейцарецът се представи много зле. Не беше във форма", коментира руснакът, цитиран от tennisworlditalia.com.

"Не знам защо, но в Ню Йорк винаги е ужасен. Миналата година срещу Джон Милман беше просто ужасен. Тези проблеми на US Open започнаха през 2011 година, когато загуби от Джокович. Но той е на 38 години и продължава да се състезава, стадионите винаги са пълни, когато играе", допълни Чесноков. Вижте в този материал колко българи ще подкрепят Димитров в полуфинала на турнира, където съперник ще му бъде първата ракета на Русия - Даниил Медведев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички