Роджър Федерер решава за Ролан Гарос на 10 май


Роджър Федерер решава за Ролан Гарос на 10 май
Снимка: Getty Images/Guliver

1166 0

Роджър Федерер е приятната изненада на сезона в мъжкия тенис. 18-кратният шампион в турнири от Големия шлем бе изваден почти 6 месеца от кортовете през лятото на 2016 година заради тенис, но никой не очакваше той да се завърне по такъв начин.

Швейцарецът спечели всички значими турнири от началото на сезона, като бе победите в Australian Open и Мастърс-ите в Маями и Индиън Уелс.

След последния си успех Маестрото от Базел обяви, че за него сезонът на клей ще бъде изключително кратък, като тогава той предвиждаше само участие на Ролан Гарос, като обясни, че вече не е първа младост и трябва да си почива повече.

Сега обаче ФедЕкс обяви, че все още не е сигурен дали ще вземе участие и във втория за годината турнир от Големия шлем, като ще направи това на 10 май.

"На 10 май ще седна на една маса с целия ми щаб и ще решим целия ми график за сезона. Дотогава ще тренирам изцяло на твърди кортове и трябва да преценим, дали изобщо ще сменям настилката с клей. Не бих се включил в Ролан Гарос само заради участието и след това да се надявам на чудеса. Трябва да съм подготвен и да искам да играя. Мога да играя офанзивен тенис и на червени кортове. Когато времето в Париж е хубаво, настилката е доста бърза. Почти, колкото тази на Уимбълдън. И ако мога да покажа тази моя агресивна игра на клея, това ще е добра подготовка за сезона на трева", призна Федерер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички