Реванш между Григор Димитров и Рафаел Надал в Шанхай


Реванш между Григор Димитров и Рафаел Надал в Шанхай
Снимка: Guliver/GettyImages

2997 0

След като преди една седмица Рафаел Надал сложи край на похода на Григор Димитров към титлата в Пекин, в петък българският тенисист ще има шанс за реванш. Това стана факт, след като световният №1 показа феноменалната си форма и отнесе Фабио Фонини с 6:3, 6:1 в мач от втория кръг на "Мастърс"-а в Шанхай.

Испанецът се намира в страховита форма, като буквално отнесе италианеца от корта. Матадора регистрира цели 7 аса, не допусна нито един  пробив и на свой ред регистрира 4, за да се поздрави с поредната си победа. Освен това той записа 78% на вкаран първи сервис, като началният му удар никога не е бил голямо оръжие в неговия арсенал.

Ако не се брои загубата му от "Лейвър къп" (демонстративен турнир), Надал няма поражение от Синсинати насам, което беше преди близо два месеца. Оттогава насам Матадора спечели US Open и титлата в Пекин, а в този период е загубил едва 6 сета.

Григор Димитров има 9 поражения в 10-те си мача срещу Рафаел Надал. В срещите им в последните 2 години обаче българинът играе изключително силно, спечели в Пекин преди година, а на Australian Open едва не го отстрани в полуфиналите след 5-сетова драма. Преди седмица, отново в Пекин, Рафа спечели трудно с 2:1 в сетовете. Двубоят между двамата се очаква да е в късната програма на турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички