Рафаел Надал продължава похода си към рекордна титла на Ролан Гарос


Рафаел Надал продължава похода си към рекордна титла на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Gulliver

4068 0

Световният номер 1 Рафаел Надал продължава похода си към рекордна 11-а титла на Ролан Гарос, класирайки се за финала след убедителна победа с 6-4, 6-1, 6-2 над Хуан Мартин дел Потро. Въпреки огромните очаквания към сблъсъка и това, че именно аржентинеца може да детронира Надал от трона му в Париж, Матадора за пореден път показа огромната си класа на клей.

Днешният двубой бе под номер 15 помежду им, като Рафа вече води в преките сблъсъци с 10-5 победи. Двамата изиграха изключително оспорван първи сет, който бе решен от един-единствен пробив в десетия гейм в полза на Надал. Преди това обаче аржентинецът имаше цели 6 възможности да пробие подаването на своя съперник, но ги пропилея и в крайна сметка загуби първата част след 53 минути игра. Това определено повлия негативно на представянето на Дел Потро, който буквално капитулира във втория сет. Кулата от Тандил допусна да бъде пробит на два пъти в началото на сета, което се оказа и решаващо за изхода му. От своя страна Надал играеше безкомпромисно и наказваше всяка грешка на съперника, което логично доведе до категоричното 6-1 в негова полза.

Ситуацията на корта не се промени особено и в четвъртия сет. Водачът в схемата продължаваше да контролира събитията, докато Дел Потро очевидно изпитваше проблеми с физическото си състояние, което допълнително утежняваше задачата му. В крайна сметка Рафа узакони победата си с 6-2 след 2 часа и 13 минути игра. В опит да спечели безпрецедентна 11-а титла в Париж и общо 17-а от Големия шлем, Надал ще се изправи срещу седмия поставен Доминик Тийм. До момента двамата са изиграли общо 9 мача помежду си, като Рафа води с 6-3 победи. Интересното е, че последната загуба на испанеца на червено бе именно от Тийм, който го победи на четвъртфиналите на Мастърса в Мадрид

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички