Рафаел Надал е най-добрият испански спортист за 2017 година


Рафаел Надал е най-добрият испански спортист за 2017 година
Снимка: Getty Images/Guliver

813 0

Световният номер 1 Рафаел Надал получи поредното си голямо признание, след като беше определен за ""най-добрият испански спортист"за 2017 година. 32-годишният тенисист спечели наградата ,,Premio Rey Filipe“ за втори път след 2006 година. След като триумфира на Ролан Гарос през 2014 година, побеждавайки в четири сета Новак Джокович, за испанеца настъпиха трудни времена.

Той страдаше от контузии и в играта му липсваше самочувствието и издръжливостта, типични за него в големите мачове. Надал спечели едва пет трофея до Април 2017 година, оставайки в топ 10 на ранглистата при мъжете, но играейки далеч от обичайното си ниво, което му спечели толкова много титли в миналото.

Въпреки това, сезонът за "Краля на клея" започна оптимистично с първият му финал на Australian Open от три години насам, загубен от един от най-големите му съперници в тениса Роджър Федерер в пет сета. Надал загуби след това в спора за титлата на турнира в Акапулко от американеца Сам Куери и допусна нови две поражения от Федерер на Мастърсите в Индиън Уелс и Маями, преди да спечели почти всички надпревари на любимата си червена настилка. Испанецът вдигна трофеите последователно в Монте Карло, Барселона, Мадрид и Ролан Гарос, като единствената му загуба на клей беше от Доминик Тийм в Рим. Последва нов спад за Надал на Уимбълдън и подготвителните турнири за последната надпревара от Големия шлем на US Open, където Рафа победи седем играчи извън първите 25, за да триумфира за трети път в Ню Йорк.

ПЕРЕС ПОСОЧИ СВОЯ НАСЛЕДНИК В РЕАЛ МАДРИД И ТОВА Е РАФА НАДАЛ

След това Надал спечели турнира в Пекин и загуба на Шанхайския мастърс от Федерер. Въпреки че загуби от Ник Кирьос в Синсинати, Надал окупира първата позиция в световната ранглиста при мъжете отново след повече от тригодишна пауза и успя да завърши годината под номер, след като постигна две победи на последния турнир от сериите Мастърс 1000 в Париж. Тази година Надал спечели за 11-и път Ролан Гарос и достигна до полуфиналите на Уимбълдън и Ю Ес Оупън, където отстъпи на Новак Джокович в Лондон и Хуан Мартин дел Потро след отказване в Ню Йорк.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички