Рафа Надал надви Едмънд в своя мач №400 на клей


Рафа Надал надви Едмънд в своя мач №400 на клей
Снимка: Guliver/GettyImages

1838 0

Рафаел Надал се класира за осминафиналите на Мастърс турнира на червени кортове в Монте Карло. В среща от втория кръг деветкратният шампион от надпреварата се наложи трудно с 6-0, 5-7, 6-3 над Кайл Едмънд от Великобритания за 2 часа и 18 минути игра. Това бе мач номер 400 за Матадора на неговата любима настилка клей, като той записа 366-ия си успех.

След като испанецът спечели повече от категорично първия сет на нула, втората част бе далеч по-оспорвана. Първият пробив в сета отново бе в полза на Рафа, който поведе с 2-1. 45-ият в света Едмънд обаче отговори моментално и върна пробива в ответния гейм.

22-годишният британец осъществи пълен обрат, спечелвайки нови два гейма за 4-2. Този път бе ред на Надал да наваксва, като испанецът се справи бързо с тази задача за 4-4. Решителният момент в сета дойде в 12-ия гейм, при който Едмънд успя да пробие за трети път своя съперник и да затвори частта при 7-5.

В заключителния трети сет битката между двамата отново бе оспорвана, но класата на Надал се оказа решаваща и четвъртият поставен стигна до крайната победа след 6-3 в своя полза.

В следващата фаза Рафа ще спори с германеца Александър Зверев, който по-рано днес се справи със съпротивата на Фелисиано Лопес с 6-0, 6-4. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички