Ясен е първият финалист на ATP Cup след зрелище между Джокович и Медведев


Ясен е първият финалист на ATP Cup след зрелище между Джокович и Медведев
Снимка: Getty Images/Guliver

2114 0

Стана ясен първият финалист на първото издание на ATP Cup. Това е отборът на Сърбия, който надделя убедително с 3:0 победи над съперниците си от Русия. Класирането за последната фаза на съседката ни бе ясно още след втория сблъсък, когато Джокович победи Медведев в спиращ дъга двубой.

В първия мач Душан Лайович хвърли бомбата, като победи Карен Хачанов, който е със 17 места по-напред в ATP ранглистата от него (Лайович - №34, Хачанов - №17). Той съумя да го направи в два сета след успех със 7-5 7-6(1). Така всичко остана в ръцете на световния №2.

Ноле не разочарова своите привърженици и сънародници и успя да измъкне труден мач, в който Медведев за пореден път доказа, че може да се противопостави на абсолютно всеки играч от тура. Сърбинът постигна успеха в три сета след 6-1 5-7 6-4, а двубоя продължи почти 3 часа.

Така сблъсъкът на двойки се обeзсмисли, но въпреки това сърбите затвърдиха превъзходството и чрез тандема Виктор Троицки-Никола Качич (който смени Джокович, след като стана ясно, че Сърбия продължава), който победи Габашвили и Константин Кравчук с 6-4 7-6(7).

Джокович и компания чакат съперника си за финала, който ще бъде един измежду Испания и Австралия. Предвидените двубои от този сблъсък са Ник Кирьос - Роберто Баутиста-Агут, Алекс Де Минор - Рафаел Надал и Крис Гучион/Джон Пиърс срещу Пабло Кареньо-Буста/Надал.

A Испания стигна до тази фаза въпреки двусетова загуба за Рафа Надал - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички