Провал на Григор бе обявен за срив №1 на годината


Провал на Григор бе обявен за срив №1 на годината
Снимка: Getty Images/Gulliver

2392 0

Провал на Григор Димитров бе обявен за срив №1 на годината. Класацията е на The Tennis Podcast и бе публикувана тези дни в Twitter. Избраният мач е финалът в Истанбул.

Най-добрият български състезател бе само на две точки от титлата, но въпреки това загуби 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 0:6 от Диего Шварцман (Арж). Нещо повече, Димитров се изнерви от честото късане на кордажа, което много рядко се случва в съвременния тенис, и в яда си започна да чупи ракети. При унищожаването на последната (общо три) той получи наказателен гейм от съдията и така двубоят приключи.

Така Димитров не успя да вдигне първа купа от 2014 г., когато стана шампион на тревата в лондонското предградие Куинс. Въпреки неуспеха в Турция талантът от Хасково може да бъде доволен от представянето си през сезона. Ето един от коментарите в специализираните сайтове каква бе годината за нашата звезда.

“Дните, в които Григор Димитров бе смятан за следващия голям шампион в професионалната верига, като че ли отминаха отдавна. Не съвсем, защото той достигна своя връх през 2014 г. Димитров започна 2016-а след един катастрофален сезон. И въпреки че не успя да достигне формата, заради която от него очакваха титли от “Големият шлем”, той определено направи няколко крачки в правилната посока.

През тази година Димитров завърши с баланс 39:26 (въпрос на статистика, защото общо спечелените и загубените мачове са съответно 40 и 26 - б.р.) и въпреки че не успя да спечели титла, стигна три финала, което е сериозно подобрение в сравнение с предишния сезон, когато изобщо не се класира за финал. Той не стана шампион нито веднъж, но все пак завърши годината с 11 места по-нагоре в сравнение с 2015-а, върна се в първите 20 на световната ранглиста и вече е 17-и. Той просто не искаше да губи никакво време, за да забрави 2014 г”, пише "24 часа".

Григор сега е в Монте Карло, където официално живее, и се готви за новия сезон. По повод снимката му с деца от местен клуб в социалните мрежи веднага се появиха шеговити реакции. “Не знаехме, че Григор Димитров има толкова много деца” и “Ето какво се получава, когато българският тенисист се прави на бавачка”, са някои от коментарите.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички