Продължават изненадите на Sofia Open


Продължават изненадите на Sofia Open
Снимка: БГНЕС

1419 0

Петият поставен в схемата на Sofia Open Николоз Басилашвили отпадна още в първия кръг на надпреварата, след като загуби от квалификанта Даниел Брандс от Германия с 6-7(7), 5-7. Грузинецът достигна до полуфиналите на надпреварата през 2017-та година, но този път бе спрян още от първото препятствие.

В първия сет и двамата тенисисти имаха по две възможности за пробив, но не успяха да ги реализират и се стигна до тайбрек, който бе много оспорван, но в крайна сметка Бранд се наложи с 9-7. Във втората част и двамата бяха по-нестабилни на собствен сервис, като Басилашвили стигна до два пробива, а германецът до цели три, включително и в заключителната част на сета, което му позволи да затвори мача след час и 32 минути игра. По този начин Брандс записа трета поредна чиста победа в зала "Арена Армеец", след като не загуби сет и срещу Сергей Стаховски и Камил Майджрак в квалификациите. На осминафиналите 31-годишният германец ще се изправи срещу миналогодишния шампион Мирза Башич или словака Мартин Клижан.

За втория кръг на надпреварата се класира още един квалификант - Яник Маден, който победи французина Адриан Манарино с 6-4, 7-6(4). За германеца предстои двубой с осмия поставен Андреас Сепи или унгареца Мартон Фучович. Място на осминафиналите намери и още един представител на Германия - Ян-Ленард Щруф, който надви Стефано Травалия с 6-4, 6-3 и ще играе срещу номер 2 в схемата Стефанос Циципас.

Каква е програмата за днешния ден на Sofia Open - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички