Преди и сега - тенис гурото на "Евроспорт" обясни промяната в Григор Димитров


Преди и сега - тенис гурото на "Евроспорт" обясни промяната в Григор Димитров
Снимка: Guliver/GettyImages колаж: Sportlive.bg

2398 0

Тенис легендата и анализатор на Australian Open за "Евроспорт" Матс Виландер е категоричен, че успехът на Григор Димитров от началото на годината се дължи на променената настройка на българина.

Бившият шведски тенисист е изключително радостен да види промяната в играта на българина, който според него е започнал да играе далеч повече с мисъл върху удара, отколкото просто да залага на богатия си тенис арсенал.

"Това, което Григор най-много промени, е настройката. Физически е изключително силен, движи се отлично по корта и това дава своето отражение", започна анализа си Виландер. 

"Когато си силен физически, си по-спокоен и по-уверен в играта. Харесва ми вариативността на неговите удари и движението му по корта. Всичко, което той прави, си има своята причина. Преди се чудех какво точно иска да постигне с ударите си, докато сега е различно - в момнета има просто невероятна комбинация от удари", категоричен бе тенис анализаторът. 

Що се отнася до предстоящия полуфинал между Надал и Григор Димитров Виландер беше лаконичен: "Това ще бъде физически много изстискващ двубой и ни очаква страхотна битка. А, и имаме трима играчи с бекхенд с една ръка, това е просто супер".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички