Помните ли скандала с кокаина, в който се забърка съперникът на Гришо?


Помните ли скандала с кокаина, в който се забърка съперникът на Гришо?
Снимка: Getty Images/Guliver

1229 0

Григор Димитров се изправя срещу Ришар Гаске в третия кръг на Australian Open, като и за двамата това е най-сериозното изпитание досега в турнира от Големия шлем в Мелбърн.

Гаске води с 5:1 в директните сблъсъци с Гришо, който обаче спечели последния двубой помежду им на Мастърс-а в Шанхай през 2016 година. Любопитен факт от миналото на французина обаче е големият скандал с кокаин, в който се забърка през 2009 година.

Тогава Гаске дава положителна допинг проба именно с този наркотик, но на изслушването предлага изключително нестандартно обяснение за това как дрогата е попаднала в организма му. Той бил на парти в Маями предната вечер и целунал момиче, което е употребявало кокаин.

Гаске претърпява само два месеца и половина наказание от наложеното му 2-годишно от WADA, защото успешно подава жалба в Спортния арбитражен съд в Лозана.

И Гаске, и Димитров най-много са стигали осминафиналите на Australian Open - французинът го прави през 2013, а Гришо през 2015 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички