Перфектен Федерер е на полуфинал в Индиън Уелс


Перфектен Федерер е на полуфинал в Индиън Уелс
Снимка: Getty Images/Gulliver

892 0

Световният номер 1 Роджър Федерер продължи с перфектното си представяне от началото на годината и се класира за полуфиналите на Мастърса в Индиън Уелс след победа над Хьонг Чунг със 7-5, 6-1 тази нощ.

За швейцарския майстор това бе 16-и пореден успех от началото на сезона, като той все още не е усещал вкуса на загубата и по този начин повтори най-добрия старт на година в кариерата си – от 2006-та година, когато също започна с 16-0.

Пред Род Лейвър, Пийт Сампрас, Бил Гейтс и Уил Феръл Федерер и Чунг направиха оспорван първи сет, в който водачът в схемата успя да пробие в края, за да поведе в резултата. Във втората част Фед Експрес даде само един гейм на съперника си и по този начин се класира на 11-ия си полуфинал в пустинята на Калифорния.

За място на финала той ще спори с младия Борна Чорич, който победи южноафриканеца Кевин Андерсън с 2-6, 6-4, 7-6(3). Федерер е спечелил единствената среща между двамата до този момент – с 6-2, 6-2 в Дубай през 2015-а година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички