Падението на краля в Мелбърн е големият шанс на Гришо


Падението на краля в Мелбърн е големият шанс на Гришо
Снимка: Getty Images/Giuliver

873 0

Отпадането на Новак Джокович от Откритото първенство на Австралия хвърли в потрес целия свят на тениса и eдва ли някой осъзнава какво точно се случи, а най-големият въпрос сега е кой ще наследи сърбина на трона в Мелбърн.

Много специалисти и анализатори предвиждаха пробив на Григор Димитров именно в първия за сезона турнир от Големия шлем, дори при положение, че той можеше да се срещне с Новак още в четвърти кръг.

Сега това е много по-реално, а след елиминирането на Жокера мъжката схема е непредвидима. Освен Григор, едва ли има някой от големите тенисисти, който да не е допълнително мотивиран и борбата ще бъде по-ожесточена отвсякога. Анди Мъри също потрива доволно ръце, тъй като пред него се открива уникална възможност както да затвърди доминацията си в световния тенис, така и да вдигне мечтаната купа в Мелбърн след пет провалени финала, четири от тях срещу Джокович.

Шотландецът естествено става абсолютен фаворит за трофея, но своят шанс възнамеряват да изпробват още куп играчи. Букмейкърите пренаредиха бързо списъците си и поставиха след това на Мъри имената на Милош Раонич, Стан Вавринка, Рафаел Надал, Димитров, Кей Нишикори и Роджър Федерер, който може да използва огромния си опит, за да се възползва най-добре от странната ситуация.

Швейцарецът без съмнение е способен да спре похода на Мъри в евентуален сблъсък между двамата в ¼ финалите. Статистиката показва, че Мъри в последните седем години в Мелбърн има загуби само от Джокович плюс една от Федерер през 2014 г. в ¼ финалите.

Григор Димитров вече мечтае за нещо голямо, но първо трябва да се справи с неудобния си съперник Ришар Гаске, който успя да надвие за първи път едва миналата година. От всички фаворити за титлата Федерер е единственият, срещу когото първата ни ракета все още няма победа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички