Отново ранно отпадане за Пиронкова, този път в Истанбул


Отново ранно отпадане за Пиронкова, този път в Истанбул
Снимка: Getty Images/Gulliver

969 0

Цветана Пиронкова отпадна още в първия кръг на турнира на червени кортове в Истанбул. Първата ни ракета при жените загуби с 2-6, 4-6 от квалификантката и представителка на домакините Башак Ерайдън.

Срещата започна катастрофално за пловдивчанката, която допусна пробив още на старта на мача. Туркинята успя да задържи умело преднината си, като дори успя да реализира нов брейк за 5-2, а впоследствие и да спечели първата част.

Поставената под номер 7 в схемата българка стартира прекрасно втория сет, като набързо успя да пробие 257-та в света и да поведе с 2-0. Двете тенисистки направиха серия от размяна на пробиви, като в крайна сметка след шест поредни гейма туркинята успя да изравни резултата за 4-4. Това явно даде допълнително самочувствие за представителката на домакините, която реализира нов брейк за 5-4. Сервирайки за мача, туркинята бе безпогрешна, като успя да спечели подаването си, с което и срещата.

Това бе четвърти пореден път, в който Цвети отпада на старта на даден турнир от началото на сезона. Това бе и неин първи мач за годината на клей.

22-годишната туркиня пък от своя страна постига трета поредна победа, след като по-рано отстрани последователно Тереза Смиткова от Чехия и рускинята Алла Кудрявцева.

Следващата съперничка на младата надежда на Турция ще е победителката от двубоя между Елисавета Куичкова от Русия и турската тенисистка Айла Акшу. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички