Откровено с Григор Димитров: Вече знам как да печеля и не само


Откровено с Григор Димитров: Вече знам как да печеля и не само
Снимка: Getty Images/Gulliver

1054 0

Григор Димитров даде обширно интервю за много теми за британския "Телеграф" малко преди началото нa Australian Open.

"Вече имам опит, знам какво е да си и номер 8, и номер 40. През последните две години научих много за това какво трябва да правя: как да тренирам, как да посещавам фитнеса, как да се храня, въобще, какво ми трябва на корта и извън него.

Никога не съм бил "парти животно", но таблоидите ме следят от самото начало и понякога си мисля, че изобщо не се пише за някого от другите играчи, само за мен. Вероятно отстрани изглеждам като купонджия, но не съм такъв човек. Просто от време на време се забавлявам извън тениса.

Сега съм си уредил всичко да е в Монако - тренировките, екипа ми... Предсезоната подготовка беше там, имаше много други играчи като Новак, Милош и Давид (Гофен). От миналата година прекарвам много време със Себастиен Дюран (фитнес треньора му) и именно миналата година отчетохме голям прогрес.

Благословия и проклятие е да имаш богат арсенал от тенис удари. Но в момента продължаваме да работим върху опростяването на играта. И преди ми се е случвало, но не съм успявал да задържа този модел дълго време. Сега е важно да не се отклонявам от този път, независимо че може да се случи да загубя тежко.

Да се обградиш с правилните хора е ключово, а и трябва да ги слушаш, ако си сигурен, че ти казват точните неща. Винаги си взимам бележка, ако някой ми каже, че не правя нещо добре и има друг начин да подобря тениса си.

С Дани (Валверде) се разбираме отлично. Той ми казва какво трябва да правя и какво да мисля, ако дисциплината е налице, ще има успехи. Но това не означава, че трябва да си стоя в стаята винаги след тренировка, има време за пътувания, за приключения. Харесва ми да правя нови и нови неща, за да си лягам доволен", каза Гришо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички