От какво се нуждае Григор Димитров, за да се класира на Финалите в Лондон?


От какво се нуждае Григор Димитров, за да се класира на Финалите в Лондон?
Снимка: Guliver/GettyImages

2851 0

Григор Димитров записа впечатляващи две седмици в Китай, където игра полуфинал в Пекин и четвъртфинал в Шанхай, отпадайки и в двата турнира след драматични мачове срещу световния №1 в мъжкия тенис Рафаел Надал.

Въпреки че се смъкна с една позиция в подреждането за Финалите на ATP в Лондон и в момента заема 6-а позиция, българският тенисист направи достатъчно силни мачове, за да си гарантира (почти) участието в турнира на най-силните 8 през сезона.

Към настоящия момент Григор Димитров има 3455 точки в своя актив по пътя към Лондон и е малко под виртуалната граница от 3520 - компютърно изчислена граница, която показва необходимите точки за класиране на Финалите на световния тур. Тя обаче е "плаваща", тъй като преди старта на Шанхай тя бе 3475. Много е трудно обаче Димитров да бъде изместен от позицията си, тъй като води с над 700 точки на основните преследвачи Давид Гофен и Пабло Кареньо Буста и почти 1000 пункта на Сам Куери.

Още през тази седмица Димитров може да бетонира участието си на Финалите в Лондон с класиране за полуфинал в турнира в Стокхолм от сериите ATP 250, където е поставен под №1. Ако спечели турнира в Швеция, Гришо не само ще се класира за заключителната надпревара на най-добрите 8 в мъжкия тенис, а ще измести и Новак Джокович от 7-ата позиция в световната ранглиста.

Към настоящия момент сигурни участници в Лондон са Рафаел Надал, Роджър Федерер, Доминик Тийм и Александър Зверев. Очаква се следващите класирали се да са Марин Чилич и Димитров, а битката за последните две места ще си оспорват Гофен, Кареньо Буста и Куери.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички