От богатия арсенал към основите - Григор за промяната, която го прати в Лондон


От богатия арсенал към основите - Григор за промяната, която го прати в Лондон
Снимка: Guliver/GettyImages колаж: Sportlive.bg

1672 0

Григор Димитров най-накрая пробив в мъжкия тенис през 2014 гоина, когато достигна до №8 в световната ранглиста и игра на полуфинал на "Уимбълдън". Харизматичен, атлетичен, разнообразен - всички описваха невероятно бъдеще за българина, но то така и не се осъществи в следващите година и половина. Стигна се дори до там, че Димитров изпадна от топ 30 през 2016 година и мнозина, които вярваха в него, го определиха като "огромно разочарование". Но всичко това се промени, благодарение на един човек - Даниел Валверду.

"С Дани седнахме и измислихме план, който да следваме", спомня си Григор за промяната в своя щаб, цитиран от "Express". "Трябва да направим това, ще стане по този и този начин. Да започнем от тук".

Бившият треньор на Анди Мъри помогна на Димитров да "опрости" играта си. Григор забрави за постоянната смяна на удари и предпочитаните от него трикови удари за сметка на постоянство и избрани моменти, в които да атакува. И така до ден днешен, когато Димитров вече е №6 в света и продължава да се катери към върха.

"Всичко беше свързано с това да опростим всичко, с което се занимавам - в тренировките, във фитнеса, в работата ми на корта и извън него. Започнахме да поставяме постоянни цели - краткосрочни, дългосрочни. Всичко това ми помогна да възстановя самочувствието си и да намеря постоянство.

Идва време, в което осъзнаваш, че можеш да играеш добър тенис и заслужаваш да се бориш с най-добрите. И да печелиш. Това, че се научих на търпение, също ми помогна страшно много", каза още Григор Димитров преди старта на Финалните на ATP.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички