От България до върха на Айфеловата кула през юни - Григор е по пътя към върха


От България до върха на Айфеловата кула през юни - Григор е по пътя към върха
Снимка: БГНЕС

2637 0

Григор Димитров отново е сред най-коментираните имена в световен мащаб, след като спечели втората си титла за сезона след двусетова победа срещу Давид Гофен в София. И за втора поредна седмица неговият прогрес беше отчетен от популярната американска медия "Bleacher Report".

Той попадна в анализа за "победителите и губещите" през последната седмица в тура, като фокусът върху българина е, че той може да е скритият фаворит за титлата на Ролан Гарос, както и фактът, че след разочароваща година световният №12 отново е поел по пътя към върха.

Ето и пълния анализ на Bleacher Report:

Хрониките на Григор Димитров сочат, че той спечели две титли в рамките на 2 седмици. Ако формата му продължи да те такава, неговият възход към върха може да се превърне в епична история, която да кънти от неговата родина България чак до върха на Айфеловата кула в началото на юни.

Само преди година Димитров разочарова своите фенове като не игра на турнира в София, който се проведе за пръв път от 35 години в родината му. Тази седмица, той беше готов на всичко, и зарадва сънародниците си, играйки като по-силна и по-уверена тенис звезда.

След като трябваше да стигне до обрат срещу Йежи Янович, Димитров беше безпогрешен до края на турнира, взимайки и двусетова победа в труден двубой срещу световния №11 Давид Гофен.

"Това е най-престижната ми титла със сигурност, да спечеля у дома е огромен успех в моята кариера. Ще пазя този миг до края на живота си - това беше нещо невероятно", каза Димитров след финалната среща.

Не е твърде късно да заложите на Григор Димитров, тъй като акциите му ще се покачват все повече и повече. Някои сайтове дори му дават коефициенти между 50 и 80 да спечели титлата на "Ролан Гарос". Нима наистина има някой извън Голямата четворка и Стан Вавринка, който е по-добър кандидат за титлата от него?

Атрактивният българин притежава отлично движение с краката, непоколебима защита и бляскав авангард, които може да го изведат до титлата в Париж. Ще има все повече фенове с червено-зелено-бели флагове на тенис мачовете в световен мащаб заради Григор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички