Официално: Григор Димитров изпадна от топ 5 на мъжкия тенис


Официално: Григор Димитров изпадна от топ 5 на мъжкия тенис
Снимка: Guliver/GettyImages

1159 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отстъпва с едно място в обновената световна ранглиста на АТР и вече заема шеста позиция. На приключилото вчера Открито първенство на Франция Димитров повтори представянето си от миналата година и стигна до третия кръг, но е изместен от Хуан Мартин дел Потро, който стигна до полуфинал.

Испанецът Рафаел Надал запази първото си място в ранглистата, след като спечели 11-та си титла от Ролан Гарос, но може да бъде изместен от там от Роджър Федерер още тази седмица. За целта швейцарският маестро трябва да достигне финала на турнира в Щутгарт, който започва днес. Най-голям скок в ранглистата очаквано записва сензационният полуфиналист от Париж Марко Чекинато, който се изкачва с 45 позиции и вече заема 27-мо място.

При жените Виктория Томова записва скок с четири места и вече е на 131-ва позиция в ранглистата. Втора ракета на България остава Елица Костова (186), а трета - Сесил Каратанчева (191).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички