Оцеля ли Григор или изпадна от топ 20 за годината?


Оцеля ли Григор или изпадна от топ 20 за годината?
Снимка: Getty Images/Guliver

3192 0

Първата ракета на България Григор Димитров все пак ще завърши годината в топ 20, въпреки ранното си отпадане от Мастърса в Париж. Българинът ще завърши годината на 19-о място, след като приключи участието си във френската столица във втори кръг.

Възможността Димитров да изпадне от топ 20 беше реална, но победата му в първи кръг над Роберто Баутиста Аугут съхрани мястото му в първата двадесетица. В момента Григор е на десето място, но ще падне надолу, след като отпаднат 1500-те точки, спечелени миналата година на Финалния Мастърс в Лондон.

ВАЛВЕРДУ ОБЯВИ ГОЛЯМАТА ЦЕЛ НА "ПОДОБЕНИЯ" ГРИГОР ПРЕЗ 2019-А

Активът на бившия номер 3 в света за 2018 година е 1835 точки. Той е с 20 точки зад Милош Раонич и на 16 пред Марко Чекинато. Съществува възможност Григор да бъде задминат от Малек Джазири или Дамир Джумхур, които продължават в Париж, но за целта те трябва да спечелят титлата, което е трудно да се очаква.

Междувременно треньорът на Димитров - Даниел Валверду, разкри, че с екипа му работят по подобряването на тенисиста. Подробности - тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички