Новак Джокович преодоля и Баутиста-Агут и ще защитава трофея си на Уимбълдън!


Новак Джокович преодоля и Баутиста-Агут и ще защитава трофея си на Уимбълдън!
Снимка: Getty Images/Guliver

8225 0

Световният №1 Новак Джокович се класира за своя шести финал на третия за годината турнир от Големия шлем Уимбълдън. Това стана факт, след като Джокера победи Роберто Баутиста-Агут с 6:2, 4:6, 6:3, 6:2.

Битката на Централния корт в Лондон продължи два часа и 50 минути и дава възможност на сърбинът да спечели своя шести трофей в турнира. Освен това той ще може и да защити отличието, което грабна преди 12 месеца.

В последния си мач той ще се изправи срещу един от двамата си най-големи опоненти. Роджър Федерер и Рафаел Надал ще изиграят мач №40 по между си, за да излъчат втория финалист в турнира.

За статистиката Джокович остави 10 аса срещу 5 на Баутиста-Агут. Сърбинът записа 41 уинъра срещу 34 на съперника и направи една непредизвикана грешка по-малко - 29 срещу 30.

В първия сет носителят на 15 титли от Големия шлем свърши работата си още в началото, когато стигна до пробив, а за "капак" направи нов в края на частта. Последва обаче "възраждане" от съперника му, който с един пробив в началото спечели втората част и изравни.

В средата на третия сет Джокович за първи път стигна до точка за пробив от края на първата част. Той я осъществи, за да поведе отново в резултата, а в четвъртия сет всичко бе решено с два поредни пробива от ракетата на Джоко, с което той стигна шестия си финал в "Ол Ингланд Клъб".

Битката за най-желаното отличие в тениса продължава с пълна сила в края на настоящата седмица. Турнирът Уимбълдън е в своята заключителна фаза и днес ще се изиграят 1/2-финалите в мъжката част на схемата.

От 15:00 часа днес един срещу друг излизат Новак Джокович и Роберто Баутиста-Агут, като срещата ще може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Новак Джокович стартира с лесен сервис гейм, в който загуби само първата точка.

2:0 (пробив) - Още в първия си гейм Роберто Баутиста-Агут имаше затруднения и това доведе до точка за пробив, която бе материализирана.

3:0 - На свой ред Джокера имаше затруднения в своя сервис гейм, след като допусна да се стигне до 40:40. Той все пак взе следващите две точки, а с това направи аванса си още по-изразителен.

3:1 - Баутиста-Агут спечели първия си гейм в мача, но и той не дойде лесно. Испанецът премина през няколко равенства в резултата, но все пак стигна до успеха в този гейм.

4:1 - В петия гейм при 15:15 Джокович реши да излезе на мрежата, но загуби равновесие и това даде шанс на посрещащия да поведе с 15:30. Последва обаче акция на сърбина и геймът набързо приключи.

4:2 - Испанският тенисист отново имаше проблем на свой сервис, отново се стигна до 40:40, но той намери нужния път към спечелването на гейм №6.

5:2 - Джокович от своя страна спечели своя гейм изключително лесно, като не даде точка на съперника.

6:2 (СЕТ) - В края на първия сет Джокович стигна до втори пробив в сета и затвори първата част в своя полза.

ВТОРИ СЕТ

1:1 - Двамата тенисисти с лекота спечелиха първите си сервис геймове на старта на втория сет.

1:2 (пробив) - Баутиста-Агут тотално промени излъчването си на корта в началото на втората част. Освен че лесно спечели и подаването си, той постигна и първи пробив в мача, с което излезе "едни гърди напред".

1:3 - Веднага след това испанецът отново показа най-силния си тенис и спечели подаването си на 0.

2:3 - Джокович бе изправен пред сериозен проблем, след като изостана с 15:40 на свой сервис, но все пак намери начин да спечели подаването си.

2:4 - Нов гейм на 0 за Агут.

3:4 - Джокович поведе с 40:15, но имаше отново проблеми, за да се стигне до равенство. Все пак сърбинът успя да измъкне подаването си и отново да намали изоставането.

4:5 - Двамата спечелиха по един труден гейм в края на сета, като разликата от един пробив се запази.

4:6 (СЕТ) - В 10-я гейм Джокера опита да притисне съперника, който стигна до сетбол при 40:30. В последното разиграване мрежата се оказа помощник на Баутиста-Агут, като помогна на испанеца да изравни резултата в сетовете.

ТРЕТИ СЕТ

1:0 - Джокович имаше проблем в началото на третата част, като изоставаше с 15:30, но намери начин да измъкне подаването си.

1:1 - Баутиста-Агут също имаше леки затруднения в началото на третата част, но стигна до успеха при свой начален удар.

2:2 - Двамата с лекота спечелиха по един сервис гейм и битката продължава.

3:2 - Джокович намери начин да спечели по трудния път петия гейм в сета.

4:2 (пробив) - Веднага след това той направи пробив, като стигна до първа точка за спечелването на сервиса на противника от края на първия сет.

5:2 - Отново изключително трудно сърбинът спечели гейма си, за да затвърди пробива. Той спаси две точки за пробив на испанеца и се доближи до затваряне на частта в своя полза.

5:3 - Испанецът успя бързо да се "отърси от шока" и взе гейма си на 0.

6:3 (СЕТ) - На свой ред обаче сърбинът нямаше проблем да вземе подаването си, а с това и сет №.3

ЧЕТВЪРТИ СЕТ

0:1 - Четвъртата част започна тежко за Баутиста-Агут, който трябваше да отразява три точки за пробив, но в крайна сметка спечели гейма.

1:1 - Джокович сравнително лесно изравни резултата, след като допусна равенство при 30:30, но все пак спечели подаването си.

4:1 - Последва серия от общо четири спечелени гейма поред за сърбина, а с двата пробива, които направи, на практика пречупи своя съперник.

5:1 - Джокера удължи серията си на пет поредни гейма, след като спечели подаването си на 0.

5:2 - Испанският представител успя да спечели гейм №7 в мача, в който Джокович не показа никакъв интерес.

 

Преди мача

Световният №1 Новак Джокович продължава пътя към защитата на титлата си от "Ол Инглънд Клъб" от 2018 година. Сърбинът се представя на познатото ниво и няма проблем с класиранети си сред най-добрите четири в Лондон.

Роберто Баутиста-Агут от своя страна е приятната изненада в тазгодишното издание на Уимбълдън, като се има предвид, че в другия 1/2-финал се изправят титаните в спорта Роджър Федерер и Рафаел Надал. Испанският тенисист показа отличен тенис в последните две седмици и загуби едва един сет, което се случи в 1/4-финалния мач с Гуидо Пея.

До момента Джокера и Баутиста-Агут имат 10 срещи по между си, като Ноле води със 7:3. Последните два мача между двамата бяха спечелени от испанския тенисист, като и двата са от тази година. В Доха той спечели в 1/2-финалите с 2:1 сета, а на 1/8-финалите на Мастърс-а в Маями също се наложи с 2:1.

Двамата до момента нямат мач на тревни кортове, но три пъти са се изправяли един срещу друг в турнири от Големия шлем. И трите успеха са за световния №1, който печели в Ню Йорк през 2015 година с 3:1, като със същия резултат печели на Ролан Гарос през 2016 и 2018 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички