Нишикори оцеля в петсетова битка с Кузнецов


Нишикори оцеля в петсетова битка с Кузнецов
Снимка: Getty Images/Guiliver

716 0

Световният номер 5 Кей Нишикори започна по труден, но успешен начин участието си на Откритото първенство на Австралия, след като победи руснака Андрей Кузнецов с 5-7, 6-1, 6-4, 6-7(6), 6-2 в мач от първия кръг на турнира.

27-годишният японец можеше да затвори мача още в 4-ия сет, когато водеше с 5-2 в тайбрека, но допусна обрат и трябваше да показва характер в решаващата част, за да стигне до успеха след 3 часа и 34 минути игра.

"Не беше лесно", сподели на корта след двубоя Нишикори, който в следващия кръг ще се изправи срещу французина Жереми Шарди, който продължи напред след отказване на Николас Алмагро.

От пет сета още в първия си мач имаше нужда и 7-ят поставен Марин Чилич. Хърватинът все пак се класира за втори кръг след 4-6, 4-6, 6-2, 6-2, 6-3 над поляка Йежи Янович за малко повече от 3 часа игра.

В следващия кръг Чилич ще срещне Даниел Еванс или Факундо Банис.

След отказване за втори кръг се класира и 10-ят поставен Томаш Бердих, след като опонентът му Лука Вани не може да продължи двубоя след 6-1 за Бердих в първия сет. Следващият съперник на чеха ще бъде Райън Харисън, който се справи с французина Никола Маю с 6-3, 6-4, 6-2./БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички