Непоколебим Надал на старта в Монте Карло, Джокович също бие


Непоколебим Надал на старта в Монте Карло, Джокович също бие
Снимка: Getty Images/Guliver

1128 0

10-кратният шампион Рафаел Надал започна по впечатляващ начин участието си на турнира от сериите Мастърс в Монте Карло, след като победи словенеца Алиаз Бедене с 6-1, 6-3 в мач от втория кръг на надпреварата.

Испанецът, който трябва да защити титлата си от миналата година, ако иска да остане на върха на световната ранглиста, бе много солиден на собствен сервис, като отрази и двете възможности за пробив, които се откриха пред съперника му в двубоя. Надал от своя страна взе подаването на Бедене общо четири пъти, за да стигне до чист успех след час и 18 минути игра. В третия кръг на турнира Рафа ще се изправи срещу руснака Карен Хачанов, който по-рано днес се наложи над Жил Симон с 6-2, 6-2.

При нов успех Надал ще срещне доста по-сериозно препятствие на 1/4-финалите - победителя от срещата между Новак Джокович и Доминик Тийм.

Бившият номер 1 в света Новак Джокович се класира за третия кръг на турнира от сериите Мастърс в Монте Карло, след като победи хърватина Борна Чорич със 7-6(2), 7-5 в мач от втория кръг на надпреварата. Първият сет бе много оспорван, като двамата тенисисти си размениха по един пробив, преди да стигнат до тайбрек, в който Джокович се наложи категорично със 7-2.

Във втората част двамата допускаха повече грешки, като сърбинът сервираше за мача при 5-4, но се пропука и допусна пробив, но след това взе два поредни гейма и в крайна сметка затвори мача след 2 часа и 15 минути игра, реализирайки 10-ия си мачбол. По този начин Джокович се класира за третия кръг на турнира, където ще срещне петия поставен в схемата Доминик Тийм, който вчера оцеля в трисетова битка с Андрей Рубльов, след като спаси един мачбол.

Джокера води с 5-1 в досегашните мачове с Тийм, но последният мач между двамата на четвъртфиналите на Ролан Гарос миналата година завърши с убедителна трисетова победа за австриеца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички