Не си хабете нервите с Григор Димитров по празниците


Не си хабете нервите с Григор Димитров по празниците
Снимка: Getty Images/Guliver

5332 0

Григор Димитров отказа участие на тенис турнира в София от сериите ATP, независимо че в рамките на една седмица щеше да усети цялата любов, която има сред хората у нас към него. Любов, която обаче почна да намалява. Не заради резултатите, а заради отношението му.

Когато отказа участие за Купа Дейвис, това беше най-нормалното нещо. Но защо трябваше да слушаме оправдания от неговите мениджъри и хора от неговия кръг, вместо той да излезе и да съобщи защо го прави? Да, накрая и той се изказа, но "след дъжд - качулка" гласи народно поверие, което е доста актуално.

Сега историята се повтаря, но този път е далеч по-сериозно. След като си направи демонстративен мач в "Арена Армеец", феновете отново бяха наелектризирани и нямаха търпение да го видят отново. През февруари. В София. Пред родна публика, подкрепян така, както подкрепяме волейболистите всеки път, когато излязат на терена. Уви, това няма да се случи. Поне засега.

Все още съществува вариант, при който Григор да играе. Организаторите имат право да раздадат 3 броя "уайлд кард", като със сигурност сагата "Димитров" не е приключила. И все пак - защо, господин Димитров, направихте така с българските фенове? Защо дойдохте тук, поиграхте малко тенис, едва не се разплакахте пред верните си поддръжници от емоции, а сега това?

Още по-обидно е, че никой от неговия лагер не каза и дума. Особено той. Григор Димитров може да почива някъде, може да тренира усилено - няма никакво значение. Има социални мрежи, от уважение към тези фенове може да обяви решението си. Дори без да дава причини. Не изисква усилие. Всъщност, изисква единствено уважение, което обаче явно не е особено силно заложено в младата психика на българския тенис талант. Жив и здрав да е, дано има много успехи, но отношението към феновете... това просто не е правилно. Не е редно и дори е гнусно.

Турнирът в София имаше потенциал да се превърне в нещо голямо. Много по-голямо от една надпревара, която носи определен брой точки и определена сума пари. Този турнир можеше да е за цяла България, която да види, че един българин може да се изправи без никакви проблеми срещу световното статукво и световния елит. Този турнир можеше да бъде за хилядите деца на нашата родина, които да се запалят по този така интересен и интелигентен спорт. Уви, това явно няма да стане.

Днес стана ясно, че Григор Димитров е отказал и 600 хиляди долара, за да играе в следващите 3 години в София. Имайте предвид, че това е сума, която не зависи от наградния фонд и, каквото спечели от него, пак отива в неговата сметка. Не знам на вас как ви звучи, но на мен нито ми звучи сериозно, нито празнично, особено пък коледно. Затова, на днешния ден, спирам да се занимавам с нелепото решение на Григор Димитров и абсурдната дандания, която се получи около него. Днес и утре ще се наслаждавам на празниците, а от 26-и декември натам животът продължава. С или без Григор Димитров. Той направи своя избор, да го направим и ние и да спрем да му отдаваме толкова голямо значение. Той очевидно вече го е направил.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички