Наредиха Гришо до Мъри и Джокович сред разочарованията на сезона


Наредиха Гришо до Мъри и Джокович сред разочарованията на сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

1052 0

От началото на сезона в мъжкия тенис има няколко тенисисти, които показаха стабилна игра, но имаше и такива, които разочароваха с изявите си на корта.

Безспорно в първата графа попадат легендите Роджър Федерер и Рафаел Надал, които спечелиха съответно Australian Open и Ролан Гарос.

Освен това има и графа "изненади", като за представянето си през 2017 година там попадат Александър Зверев, Пабло Карено Буста и Ник Кирьос. Зверев изпоти максимално Рафае Надал в Мелбърн, след което на два пъти отпадна от Кирьос на Мастърс-ите в Индиан Уелс и Маями.

Немският тенисист спечели титлата на Мастърс-а в Рим, а освен това вдигна трофея и в родния си Берлин. Зверев загуби в първи кръг на Ролан Гарос, но от началот на сезона има 27 победи, което е повече от тези на Вавринка, Мъри и Джокович.

Карено Буста стигна за първи път 1/4-финал на Ролан Гарос, но за негово съжаление, той напусна контузен кортовете в Париж.

На Мастърс-а в Индиън Уелс той стигна 1/2-финал, а сега за него предстои сезона на трева, където очакванията към него не са големи.

На червено очаквано Кирьос нямаше големи успехи, предвид атакуващата игра, която обича. Сега обаче той ще участва на турнира в Куинс, както и на Уимбълдън, където може да постигне нещо по-значимо. През годината до сега пък той записа и две победи срещу Новак Джокович.

В графата "провали" попадат имената на доскорошните №1 и 2 в класацията Анди Мъри и Новак Джокович, като след ранното си отпадане в Париж, сърбинът се срина до №4. 

За жалост и ракета №1 на България Григор Димитров също е в тази класация. Той стартира силно годината, като игра на 1/2-финал на Australian Open, където бе спрян от Надал в 5 сета. Освен това той вдигна титлите в Бризбейн и София, но именно след турнира в София играта му тръгна надолу.

На няколко пъти през сезона се говореше за очакваното завръщане на Димитров в Топ 10, но към момента това изглежда труднопостижимо.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички