Наказателната акция на Вердаско продължава на Sofia Open


Наказателната акция на Вердаско продължава на Sofia Open
Снимка: Getty Images/Guliver

915 0

Ветеранът в мъжкия тенис Фернандо Вердаско продължава страхотното си представяне в София. Испанецът изигра истински трилър с миналогодишния финалист на Sofia Open Мариуш Копил, но съумя да надделее в 3 сета - 6:2, 4:6, 6:1.

Опитният испанец започна много уверено днешния двубой, като проби два пъти съперника си, за да вземе първата част с 6-2. Във втория сет румънецът започна да сервира много солидно, като реализира пет аса и не даде нито една възможност за пробив на съперника си. От своя страна Копил успя да вземе веднъж подаването на Вердаско и да вкара мача в решаващ трети сет.

В него бившият номер 7 в света бе пълен господар на корта и стигна даде само един гейм на съперника си, за да затвори мача след час и 44 минути игра. По този начин Вердаско се класира за четвъртфиналите, където ще срещне италианеца Матео Беретини, който вчера отстрани водача в схемата Карен Хачанов в три сета.

Вердаско отстрани в предишния кръг Александър Лазаров, докато Копил успя да надделее над Стан Вавринка в друг страхотен двубой от турнира в София.

Напред продължава и унгарецът Мартон Фучович след победа над квалификанта Яник Маден със 7-6(3), 3-6, 6-4. За място на полуфиналите Фучович ще спори с четвъртия поставен Роберто Баустиста Агут. Словакът Мартин Клижан продължи с традиционно силното си представяне в София и за трети път достигна четвъртфиналите след успех над Даниел Брандс от Германия със 7-6(5), 6-4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички