Надал загуби сет, но прекърши Шварцман


Надал загуби сет, но прекърши Шварцман
Снимка: Getty Images/Gulliver

1083 0

Световният номер 1 Рафаел Надал се класира за полуфиналите на Ролан Гарос, след като спечели доиграването на мача му срещу Диего Шварцман с 4-6, 6-3, 6-2, 6-2. Вчера срещата бе прекъсната при резултат 4-6 за аржентинеца и 5-3 във втория сет в полза на Рафа. Именно със спечеления първи сет от Шварцман бе прекъсната и впечатляващата серия от 37 спечелени сета от Надал на Ролан Гарос. За последно Матадара бе губил сет в Париж през 2015 година от Новак Джокович.

В днешното доиграване обаче десеткратният шампион в надпреварата демонстрира огромната си класа и не допусна изненада срещу заемащия 12-то място в ранглистата аржентинец. Водачът в схемата затвори бързо втория сет с 6-3, а след това убедително взе и третия, след като на два пъти проби Шварцман за крайното 6-2.

Доминацията на шампиона от миналата година продължи и в четвъртия сет. Матадора отново проби на два пъти сервис гейма на своя опонент и въпреки непримиримостта на аржентинеца, в крайна сметка Рафа успя да затвори мача след 3 часа и 55 минути игрово време, с което се класира за 11-ия си полуфинал на Ролан Гарос. В спор за място на финала Надал ще срещне победителя от двубоя между третия поставен Марин Чилич и №5 в схемата Хуан Мартин дел Потро от Аржентина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички