Надал за Григор Димитров: Разочарован съм, смятах, че е бъдещ №1


Надал за Григор Димитров: Разочарован съм, смятах, че е бъдещ №1
Снимка: Getty Images/Guliver

19118 0

Любопитните коментари по адрес на ракета №1 на България Григор Димитров от света на тениса продължават. За пореден път хасковлията е оставил грешно впечатление в миналото с играта си, когато очакванията бяха в бъдещето да оглави класацията в мъжкия тенис.

Точно за това говори и легендарният треньор Тони Надал. Човекът, който създаде, а след това и изведе до върха Рафаел Надал, сподели, че е очаквал много повече от българската звезда. Испанският треньор смята, че българинът има нужда от много по-силна психика, за да успее сред най-добрите в тура.

През 2018 година сънародникът ни имаше сериозни проблеми в мачовете си и често отпадаше още в първите кръгове, което доведе до пропадането му от 3-о до 21-о място само в рамките на 12 месеца. През тази година той отпадна на 1/8-финалите на Australian Open, след като не успя да се справи с Франсис Тиафо, не защити точките си от 2018 година и загуби нови три позиции в ранглистата.

Тони Надал взе за сравнение 12-те мача между Гришо и племенника му, като Димитров може да се похвали едва с един успех срещу носителя на 17 титли от Големия шлем. Надал говори и за това, че първата им среща - в Ротердам през 2009 година, е била сред най-трудните за Рафа. Тогава испанецът печели със 7:5, 3:6, 6:2. 

ГРИГОР ДИМИТРОВ СЕ ПРИБРА В ХАСКОВО

„Много добре помня, когато той игра срещу Рафа за първи път. Тогава си помислих, че гледам един бъдещ номер едно в света. Григор трябва да бъде много по-силен психически, особено в ключовите мигове от мачовете си. Психиката е най-важният аспект в тениса”, заяви Тони Надал. Припомняме, че той ще бъде специален посланик на турнира Sofia Open 2019, който започва през февруари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички