Надал ще играе за рекордна победа за "Купа Дейвис"


Надал ще играе за рекордна победа за "Купа Дейвис"
Снимка: Getty Images/Gulliver

962 0

Световният номер 1 Рафаел Надал ще направи изненадващо участие за Испания в мача срещу Германия от четвъртфиналите на световната група на Купа Дейвис. Надал е извън корта от края на януари, когато контузия в бедрото го принуди да се откаже в четвъртфиналния мач срещу Марин Чилич.

В последствие испанецът трябваше да се завърне за Мастърсите в Индиън Уелс и Маями, но получи нова травма на същото място. Сега Рафа се готви за началото на клей сезона в Европа, където той има да защитава много точки и ще се бори за 11-та титла от Ролан Гарос. Носителят на 16 титли от Големия шлем, който не е играл в Купа Дейвис от 2016-та година, ще играе срещу Филип Колшрайбер в първия мач на сингъл в петък, а в неделя може да се изправи срещу световния номер 4 Александър Зверев, който е първа ракета на германците. На червените кортове във Валенсия испанците ще се борят да стигнат до първия си полуфинал в надпреварата от 2012-та година насам. Надал ще опита да спечели 23-ата си поредна победа в “Купа Дейвис”, което би било рекорд в надпреварата (сингъл и двойки).

"Не бях много добър по математика в училище, така че не мога да ви кажа на колко точно процента съм готов, но съм тук, за да играя на възможно най-високо ниво. От самото начало имах идея да бъда тук, но трябва да внимавам с контузията. Капитанът вярва, че съм готов, както и аз", коментира Надал при тегленето на жребия във Валенсия. Втора ракета на испанците ще бъде местният любимец Давид Ферер, който бе от шумна тълпа от фенове. Опитният Ферер има 27 победи и 4 загуби за Купа Дейвис, а утре ще има тежката задача да играе със Зверев. При двойките капитанът на домакините Серхи Брухера ще разчита на Фелисиано Лопес и Марк Лопес, а германците ще излязат с Тим Пуетц и Ян-Ленард Щруф.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички