Надал отвя Циципас и чака съперника си за финала в Мелбърн


Надал отвя Циципас и чака съперника си за финала в Мелбърн
Снимка: Getty Images/Guliver

1307 0

Световният №2 и шампион от 2009 година Рафаел Надал се класира за финала на първия за годината турнир от Големия шлем. Испанецът не срещна никакви проблеми в своята 1/2-финална среща, като отвя гръцкия талант Стефанос Циципас след 6:2, 6:4, 6:0 за по-малко от два часа игра на "Род Лейвър Арина".

Това бе трета поредна победа от три мача за Краля на Клея. През 2018 година той спечели на финала в Барселона, както и на Мастърс-а в Канада. Днес също не загуби сет от 20-годишния Циципас, който в 1/4-финалите спря Роджър Федерер.

Още първия сервис гейм на 15-я поставен бе пробит и Рафа Надал взе аванс в частта. До края на сета той стигна до още един пробив. В хода на срещата испанецът не срещна проблеми, а в третия сет дори успя да спечели шест поредни гейма и не остави никакъв шанс на опонента си.

Другата 1/2-финална среща е утре. Световният №1 Новак Джокович се изправя срещу другата приятна изненада в турнира - Лука Пуй.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички